Hotel Zero

Cover van Hotel ZeroDe nieuwe roman van Annette Zeelenberg is in januari 2013 verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Twee van de mannen in Ella’s leven zijn dood, de derde is vertrokken naar de andere kant van de wereld. Maar is dat Ella’s schuld?
De meeste mensen zijn dolblij met een onverwachte erfenis op hun bankrekening. Ella niet. Het geld verlamt haar. De erfenis dwingt haar na te denken over haar relatie met de goede vriend die ze in de steek liet en wiens geld ze heeft gekregen. En over de andere mannen in haar leven. Haar tweelingbroer die naar Australië vertrok. Haar collega van school, Kees, die getrouwd is. Om afstand te nemen logeert ze in Hotel Zero waar ze van lieverlee vriendschap sluit met de eigenaar. Maar als Kees wordt achtervolgd door een leerling en Ella zelf betrokken raakt bij een fataal ongeluk, kan ze het verleden niet langer ontvluchten.

 

Je kunt Hotel Zero kopen bij je lokale boekhandel (als het niet op voorraad is, bestellen ze het voor je).
Of bestel het hier.

Recensies

‘Een origineel, pakkend en beheerst geschreven verhaal, dat in zijn koelheid veel losmaakt.’

Jan-Hendrik Bakker, AD / Haagsche Courant

‘Het mooie van deze roman ligt in de herontdekking van het alledaagse. Zeelenberg weet de taal zo te sturen dat de handelingen die bij het ritme behoren, een gevoel van vertrouwdheid en zelfs intieme betrokkenheid bij de lezer oproepen.’

Friesch Dagblad

‘Iedereen is een vreemde in zijn eigen leven, maar er is ook troost voor iedereen. Ook voor Ella, zo blijkt. Voor het zover is heeft de lezer een zich kleurrijk ontvouwend, psychologisch fraai uitgediept verhaal gelezen over een schijnbaar stoere vrouw die veel lijkt op ons. Een vrouwelijke Elkerlyc dus.’

Dagblad de Limburger

 

_____________________________________

Een stil vertrek

Cover van "Een stil vertrek"De eerste roman van Annette Zeelenberg is in het najaar van 2009 verschenen bij uitgeverij Ailantus.

Halsoverkop is ze uit Nederland vertrokken, de witte was met rode sok nog nat in de wasmachine. Haar reden is eenvoudig: ’Ik kreeg een nieuwe baan.’ Bij de piepkleine vakgroep Nederlands op een Amerikaanse universiteit probeert Kay haar draai te vinden.

Ze wil zich graag thuis voelen, maar toch lijkt de gewenning niet te komen. Ondanks een paar vriendschappen blijft Kay eenzaam, ze voelt zich onveilig en tot haar eigen verbazing schaft ze zich een pistooltje aan.

Dan ontmoet ze in een grand café een aantrekkelijke man met felgroene ogen. Ze gebruikt het pistooltje, bedreigt de man en neemt hem mee naar huis. Zijn reactie is onverwacht kalm: ’Ik heb je gezocht, ik ben gekomen om je te beschermen.’ In de maanden erna zal hij komen wanneer Kay hem nodig heeft, maar Kay wil meer.

Nieuwsgierig?

Bestel hier Een stil vertrek
Of nog beter: koop het boek bij je lokale boekhandel.

Recensies

Origineel en intrigerend debuut.

Opzij ***

Aanrader voor de lange winteravonden en sterk debuut.

CJP

Het buitenbeentje van deze vijf debuten is Een stil vertrek van Annette Zeelenberg, waarin een spel met werkelijkheid en waan wordt gespeeld […] Toch kan die bravoure alleen maar worden toegejuicht, want hier neemt wel iemand, nota bene een debutant, een risico.

Het Parool

Het is een mooi en vreemd verhaal over iemand die eenzaam is. […] Wat me zeer beviel is de traagheid van het verhaal, de stilte en de gekte die als een losgebroken dier steeds maar op de rug van de hoofdpersoon wil springen. Dat beschrijft Annette Zeelenberg beangstigend goed. Ik geef dit debuut een 8.

Marleen Janssen, Boek van de Week, Libelle

Geen thriller maar wel een erg goede psychologische roman. Het is een mix van spanning, romantiek, realiteit en dromen. Het boek mag van mij regelrecht op de shortlist van de AcademiaDebutantenPrijs.

De Leestafel

Zeelenberg laat een gevoelig portret zien van een getraumatiseerde maar zeer krachtige vrouw zonder ook maar ergens in constante voorspelbaarheid of depressiviteit te blijven hangen. Dat verdient lof. Het is geen lichte roman, maar de schrijfster maakt wel een statement: kijk verder dan de buitenkant.

8weekly